facebook
Loading...
Gezonde Leefstijl2020-08-24T21:38:25+02:00

Gezonde leefstijl

Een juiste balans tussen werk en privé, gezond eten en beweging

Hoe kan je gezond leven en wat is een gezonde leefstijl? Ik help je er graag bij. Om een gezond leven te leiden zijn de volgende vier aspecten belangrijk; bewegen, voeding, ontspanning en mentale gesteldheid. Kom los uit oude gewoontes, zoek een juiste balans tussen werk en privé, eet gezond en beweeg! Samen gaan we aan een blijvend gezonde leefstijl werken.

Voeding

Bij een gezonde leefstijl hoort een gevarieerd en gezond voedingspatroon, waardoor je je energieker voelt en beter in je vel komt te zitten. Tijdens het traject bij VitalQare Reek leer je bewuste keuzes te maken in voeding. (Kleine) aanpassingen in je voeding kunnen een groot verschil maken in bijvoorbeeld je gewicht, energieniveau en het verlagen van risico’s op welvaartsziekten zoals diabetes, hart- en vaatziekten, obesitas en reuma.

Mentale gesteldheid

Heb jij last van negatieve gedachten? Zit je niet lekker in je vel? Dan wordt het tijd om aan de slag te gaan met jouw mentale gesteldheid. Door meer te bewegen, gezonde voeding en genoeg ontspanning, zorg je ervoor dat je lichaam ontstresst. Dit brengt het voordeel met zich mee dat jouw mentale gesteldheid ook verbetert. Daarnaast ga ik met jou in gesprek en kijken we naar jouw leefstijl op dit moment. We gaan oude gewoontes doorbreken en jou leren bewuste keuzes te  maken. Met als resultaat dat je mentaal sterker wordt, waardoor je goed voor jezelf zorgt en een gezond en vitaal leven leidt.

Beweging

Bij voldoende beweging moet je niet direct denken aan 3x in de week intensief sporten. Dit kan ook zijn; een stukje wandelen, fietsen naar de winkel of actief schoonmaken in huis. Maar het credo is: doe vooral iets wat je leuk vindt! Dan houd je het makkelijker vol en werk je aan een blijvend resultaat.

Ontspanning

Een belangrijk onderdeel om gezond te leven en minder stress te ervaren, is bewust te kiezen voor ontspanning. Gun jezelf de tijd om te ontspannen! Hoe je wilt ontspannen, dat is aan jou. ‘s-Avonds een boek lezen, een stuk wandelen, knutselen met je kinderen of iets anders. Door ontspanning worden je gedachten even verzet van het hectische leven en dit zal uiteindelijk van invloed zijn op een gezonde leefstijl.

Meer weten?

Samen zullen wij gaan werken aan bovenstaande aspecten, zodat jij weer een gezond en vitaal leven leidt. Hoe wij te werk gaan? Dat kan je lezen bij mijn werkwijze. Kies nu voor jezelf en bel mij om een afspraak te plannen en de eerste stap te zetten naar een gezonde leefstijl.

Neem vrijblijvend contact op!

De eerste stap heb je al gezet! Zet nu de tweede stap naar een bewuster en gezonder leven door contact met mij op te nemen via 06 223 111 57 of het contactformulier in te vullen. Middels een eerste gesprek gaan we kijken wat VitalQare Reek voor jou kan betekenen.

Neem contact op